laupäev, 25. juuli 2020

Risotto Primavera

Toskaana toidureisi retsept nr. 25

Mõnus värske ja maitsev risootto, mida lihtsalt peab proovima.

Retsept on 4-le.

Koostisosad:
100 g rohelisi herneid, värsked, puhastatud
500 g värskeid porgandeid 
ca 600 ml kanapuljongit
100 ml valget veini
220 g Arborio riisi
1 väike sibul hakitud peeneks
1 küüslauguküüs, hakitud peeneks
1 tl oliivõli
soola  maitsestamiseks
pipart  maitsestamiseks
poole sidruni mahl ja riivitud koor
50 g Forte juustu, riivitud
20 g võid

Koori porgandid ja puhasta herned.
Auruta kergelt herneid ja pane need kohe jääkülma vette, siis jäävad gherned mõnusalt rohelised.
Hauta porgandeid kuni need on mõnusad krõmpsud.
Kõik köögiviljad peavad jääma krõmpsud.
Pane potti natuke võid ja hauta porgandeid veel pisut ka võis. Või annab porganditele mõnusa karamellise maitse.

Kuumuta potis oliivõli ja lisa sibul ja küüslauk ning kuumuta kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta kuni paar minutit keskmisel kuumusel. Sega kogu aeg nii, et riis pruunistuks aga ei kõrbeks põhja. Lisa vein ning hauta kuni vein on täielikult aurustunud.
Hakka lisama 1 kulbitäie kaupa puljongit. Keera kuumus madalaks nii, et riis vaevalt keeks. Sega kogu aeg.
Kui vedelik on aurustunud lisa uus kulbitäis puljongit segu. Tee seda seni kuni riis on pehme.
Kõige lõpus lisa sidruni koor ja sidruni mahl ning Forte juust. Sega korralikult ja serveeri kohe koos krõmpsude köögiviljadega.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar