reede, 18. september 2020

Banaanikook punase peedi tšipside ja kaerajahuga.

 Uus retsept, mis on veidi teistmoodi. Kas olete proovinud kokku panna kaerajahu, banaani ja peeti. Tundub esmapilgul imelik? Aga tegelikult polegi... Maitse on mõnus ja kui kook veel kaunistada, siis võib saada päris piduliku ampsu. 

Vaja läheb:

100 g võid, sulatatud

3 muna

90 g tumedat muscovado suhkrut

60 g valget suhkrut

240 g hapukoort

260 g purustatud banaani

soola

125 g täistera kaerajahu

125 g nisujahu

15 g peedi tšipse


Klopi munad suhkrutega lahti. Lisa hapukoor ja purustatud banaan ning või. Sega omavahel jahud, sool ja väikesed peedi tsipside tükid. Ühenda vedelik ja kuivained ühtlaseks taignaks. 

Pane ettevalmistatud küpsetusvormi. Kasutasin auguga lahtikäivat küpsetusvormi (läbimõõduga 26 cm). Pane küpsetusvorm ahju ja küpseta 170 C juures ca 1 tund. Küpsust kontrolli puutikuga.

Jahuta kook ning kata soovi korral kaunista toorjuustu ja/või soolakaramelli glasuuriga. Glasuuride retseptid leiad rullsaiade retseptide juurest.

Kaunista pistaatsiapähklite ning peeditšipsidega.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar