pühapäev, 13. september 2020

Viigimarja pirukas karamellistatud kreekapähklitega

Toskaana toidureisi retsept nr.29

Värsked viigimarjad, krõbedad kreeka pähklid ja mõnus krõmps taignapõhi.

Sellest kogusest saab kaks 12 cm läbimõõduga väikest pirukat.


Koostisosad:

Taigen:

130 g jahu

50 g suhkrut

50 g võid

1 munakollane

näpuotsaga soola

Sega kokku või, suhkur ja jahu ühtlaseks puruks ning lisa munakollane. Vormi kokku taigen ja suru see väikestesse pirukavormidesse. Torka kahvliga augud pirukapõhjadesse. küpseta neid ahjus 200 C juures ca 10 minutit.

Täidiseks läheb vaja:

4 viigimarja

1 spl mett

1 spl suhkrut

Lõika viigimarjad neljaks ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista viigimarjadele mesi ja raputa peale suhkur. Aseta küpsetusplaat ahju 200 C juurde ca 10 minutiks, kuni viigimarjad pisut küpsevad ning suhkur viigimarjadel karamelliseerub.

60 g kreeka pähkleid

1 spl suhkrut

Sulata suhkur potis ja lisa sinna kreeka pähklid. Sega kreeka pähkleid sulatatud suhkrus, et pähkid kattuksid kerge suhkru kihiga.

60 g vahukoor

1 spl suhkrut

20 g mett

1 spl jahu

Sega täidise koostisosad omavahel ühtlaseks. 

Pane  küpsetatud koogipõhjale viigimarjad, kreeka pähklid ja kalla peale täidis. Küpseta kooki ahjus 180 C juures ca 25 minutit, kuni kook on mõnusalt kuldne ja pirukaservad kuldsed.

Lase pirukatel enne serveerimist jahtuda.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar