esmaspäev, 23. november 2020

Manna Gnocchid

Toskaana toidureisi retsept nr. 35

Teeme seekord midagi eriti maitsvat. 

Seest mõnusad ja õhulised ja pealt krõbedad. Tõeliselt mõnus toit sumedasse ja pisut külma sügisõhtusse. eriti hästi sobib siia juurde koorene kaste juustu ja musta trühvli pastaga.

Retsept on 4-le

Koostisosad:

600 ml piima

140 g jämedateralist mannat

2 munakollast

3 sl võid + lisaks veel vormi määrimiseks

50 g Valio Gran Regale juustu, riivitud

0,5 tl soola

maitseks pisut riivitud muskaatpähklit

pisut purustatud musta pipart

Lase potis keema piim ja lisa vaikselst ning ühtlase joana manna samal ajal segu kogu aeg segades, et ei tekiks klimpe. Küpseta madalal kuumusel 10 minutit ja sega kogu aeg, et ei toimuks põhja kõrbemist. Mannapuder jääb päris paks. Võta puder pliidilt ja sega sisse munakollased, 1,5 sl võid ning pool Gran Regale juustust. Maitsesta segu soola, pipra ja muskaatpähkliga.

Sega mannasegu kahvliga, üritades sinna õhku sisse kloppida. Pane mannasegu toidukilega vooderdatud vormi. Vali sobiva suurusega vorm nii, et kui sa oled mannasegu vormi laiali laotanud siis on selle paksus ca 1 cm. Silu pealmine kiht siledaks ja lase segul täielikult jahtuda. 

Kuumuta ahi 210 C juurde.

Lõika segust välja küpsisevormiga ca 5 cm läbimõõduga ringid. 

Tõsta ringid korralikult võiga määritud ahjuvormi, (võid kasutada nii väikseid kui suuri vorme). Tõsta ringid serviti üksteise peale. Kalla peale ülejäänud sulatatud või ning Gran regale juust.

Küpseta ahjus 20-25 minutit või kuni gnocchid on pealt kuldsed ja krõbedad.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar