teisipäev, 24. november 2020

Rullsaiad suitsukana, juustu, küüslaugu ja päikesekuivatatud tomatitega

 

Sellest kogusest saad 16 rullsaia.

 Taigna koostisosad:

50 g pärmi
2 sl suhkrut
500 ml piima
2 tl soola
100 ml õli
775 g jahu + pisut sõtkumiseks

 Täidis:

400 g suitsukanatükke

200 g majoneesi

2 küüslauguküünt, purustatud

300 g riivitud juustu

Mõned päikesekuivatatud tomatid, tükeldatud

Määrimiseks 1 muna ja peale riputamiseks riivitud juustu.

Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.

Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.

Täidise valmistamiseks sega majonees, riivitud juust, küüslauk ja päikesekuivatatud tomatid. Vajadusel maistesta soola ja pipraga.

Rulli kerkinud tainas laual ristkülikukujuliseks tükiks ja määri taignale ühtlaselt juustu-majoneesisegu. Puista peale suitsukanatükid.


Keera taigen rulli alustades taignatüki lühemast servast. Suru rullimise ajal rulli tihedalt kokku.  Lõika rull 16-ks tükiks ja aseta need ahjuplaadile.

Jäta iga rulli ümber ca 1,5 cm vaba ruumi, et saiad saaksid mõnusalt kohevaks kerkida. Lase rullidel kerkida ca 30 minutit.  Enne ahjupanekut määri rulle pealt munakollase- ja veeseguga ning raputa peale riivitud juustu.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar