neljapäev, 3. detsember 2020

Tagurpidi ananassi kook

Lihtne ja imemaitsev kook, mida tasub teha kui magusaisu peale tuleb.


Siirupi jaoks läheb vaja:

130 g suhkrut

65 ml kuuma vett

2 sidruni viilu


Täidise jaoks:

1 väike ananass

külmutatud pohli


Koogi jaoks:

125 g võid

125 g suhkrut

2 muna

125g  isekerkivat jahu

soola


Kaunistamiseks:

100 ml vahukoort

külmutatud pohli


Siirupi valmistamiseks pane 30g  suhkrut potti ja lisa 2 spl külma vett. Kuumuta madalal kuumusel kuni suhkur on sulanud.Tõsta kuumust ja kuumuta kuni saad kuldse karamellise siirupi.

Võta siirup pliidil ja kalla potti kuum keedetud vesi. Tõsta pott tagasi madalale kuumusele lisa sidruniviilud ja ülejäänud suhkur. Alanda kuumust ja lase siirupil podiseda kuni 10 minutit, kuni saad kuldse värvuse ja siirupile omase konsistentsi.Tõsta pott pliidilt.

Koori ananass ja lõiks sellest 6 rõngast (ca 1 cm paksused) Lõika küpsise lõikuriga 6 cm läbimõõduga ringid ja keskelt lõika välja 1, 5 cm läbimõõduga ring. Ühesõnaga eemalda ananassi südamik.

Jaga siirup 6 eelnevalt võitatud ramenkini vormi vahel. Pane ananassirõngas küpsetusvormi põhja ja ananassirõnga sisse pohlad.

Kuumuta ahi 180 C juurde.

Taigna valmistamiseks vahusta munad suhkruga keskmisel kiirusel 3-5 minutit, kuni saad õhulise ja kreemise vahu.Lisa ühekaupa munad vahepeal kogu aeg massi vahustades. Lisa soolaga segatud jahu ja sega taigen ühtlaseks. Jaga tainas kuue küpsetusvormi vahel.


Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni puidust tikuga küpsust kontrollides jääb tikk puhtaks. Lase  kookidel vormides jahtuda 3-5 minutit ja siis eemalda vormidest ja lase jahtuda restil täielikult. Ananass peab jääma koogi peale.

Vahusta vahukoor ja kaunista sellega jahtunud koogid. Lisa kaunistuseks ka igale koogile soovi korral pohli.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar