esmaspäev, 21. detsember 2020

Viola sulatatud juustuga kartulivorm

Mõnus kartuliroog, mis sobib imehästi jõuluprae kõrvale.

Vaja läheb:

1 sl võid + ahjupanni määrimiseks

450 g kartuleid

0,5 tl jahu

90 g vahukoort

50 g kanapuljongit

1 purustatud küüslauguküüs

185 g Valio Viola sulatatud juustu paprikaga

10 g Valio Forte juustu, peenelt riivitud

Maitsestamiseks soola ja pipart


Määri ümmargune ahjupann (diameter ca 16 cm) võiga korralikult kokku  et kartulid ei jääks panni külge kinni

Kasutades mandoliin lõikurit lõika kartulid nii peeneteks viiludeks kui võimalik.

Sulata pannil 1 sl võid ning lisa jahu. Kuumuta jahu võis üks minut ja lisa koor ning kanapuljong. Keeda 3-5 minutit, kuni kaste pakseneb nii, et katab lusika. Lisa kastmele küüslauk ja sulatatud juust. Kuumuta kastet madalal kuumusel kuni sulatud juust on korralikult sulanud ja kaste ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga.

Pane kartulid kaussi. Vala peale pool kastet ning käsi kasutades sega kartuleid nii, et need seguneks korralikult kastmega. Võta korraga peotäis kartuleid ja pane need ahjupannile- imiteerides kartuli kuju. Jätka ja tee sama kõigi kartulitega. Kalla ülejäänud kaste kartulitele. Lisa Forte juust.

Kata ahjupann fooliumiga, et kartulid ei pruunistuks liiga kiiresti.

Küpseta kartuleid 200 C juures 30 minutit ja siis eemalda foolium ning küpseta veel ca 30 minutit või kuni kaste mullitab kenasti ja kartulid on kuldpruunid ning korralikult läbi küpsenud.

Lase jahtuda 10 minutit ja siis serveeri.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar