laupäev, 10. juuli 2021

Pähkli-ingverikrõbedikust korvikesed vaarikate ja kohupiimaga

Mõnusad suvised koogikesed, mis on värske ja mõnusa maitsega. Ingver ja vaarikad on imeline maitsekooslus. Korvikese põhi on krõbe ja korvikese sees on mõnusalt kreemine kohupiima-jogurti täidis. Imelihtne valmistada ja sobivad pakkumiseks hästi suvisel aiapeol. 

Valmistamiseaeg: ca 1 tund

Kogus: 10-12 väikest korvikest

Koostisosad:

150 g metspähkleid

150 g täisterakaerahelbeid

2 g (1tl) jahvatatud ingverit

60 g sulatatud võid

40 g mett

0,5 tl (2 g) soola

4 g (1 tl) tl kaneeli

toiduõli vormide määrimiseks

120 g kohupiima

60 g suhkrut

2 muna

1 munakollane

150 g marjajogurtit

ca 12 (100 g) vaarikat


Kaunistuseks:

ca 200  g vaarikaid

piparmündilehti

40 g mett

40 g valget šokolaadi


Kuumuta ahi 180 C juurde.

Purusta köögikombainis metspähklid, nii et saad metspähklijahu (mõned suuremad tükid võivad sisse jääda- ei pea olema ühtlane). Lisa kaerahelbed ja lase köögikombainil veel mõned pöörded käia kuni pähklid ja helbed on segunenud ning kaerahelbed pisut purustatud. Pane segu kaussi.

Lisa kaussi sool, või, mesi, ingver ja kaneel. Sega kuni saad ühtlase taigna.

Määri väikesed korvikeste vormid õliga ning voodera vormid saadud taignagaga. Taigna paksus ca 0,5 cm

Küpseta korvikesi ca 8 minutit. Lase korvikestel jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega kohupiim ja suhkur ning lisa munad ja munakollane. Sega ühtlaseks. Lisa juurde marjajogurt ning sega ühtlaseks.

Pane igasse vormi üks pooleks lõigatud vaarikas ning kata vaarikatükid kohupiima-jogurtiseguga. Küpseta ahjus 20 minutit. Lase korvikestel jahtuda ning eemalda vormid. Kaunista vormid värskete vaarikate, valge šokolaadi ja  piparmündilehtega. Vaarikatele tilguta pisut vedelat mett.

Lase korvikestel seista paar tundi enne serveerimist.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar