teisipäev, 22. veebruar 2022

Mustast leivast "rullbiskviit" kilu ja munaga

Teeks ühe "rullbiskviidi" Eestile sünnipäevaks?

Vaja läheb Eesti Pagari musta vormileiba, kilu, muna ja nipet-näpet veel. Kui rullbiskviit kaunistada vutimunade ja rukkilille õielehtedega ongi pidupäeva vääriline toit valmis.

Sellest kogusest jagub neljale sööjale.

Koostisosad:

8 viilu Eesti Pagari musta vormileiba

50 ml piima

3 keedetud muna

60 g majoneesi

80 g vürtsikilufileed

1 pisike tomat

maitsestamiseks musta purustatud pipart ja soola


Kaunistuseks:

5 keedetud vutimuna

mõned vürtsikilufileed

hernevõrseid

1 tl kappareid

kuivatatud rukkilille õielehti


Lõika leivaviiludel ära koorikud ning laota leivaviilud kahe reana (4 tk reas)  küpsetuspaberile tihedalt üksteise kõrvale. Pintselda leivaviilud üle piimaga nii, et kõik leivaviilud oleksid piimaga kaetud. Alustades lühemast servast keera leivaviilud koos küpsetuspaberiga rulli ja mässi rull korralikult kinni.

Jäta rull seisma ca 30 minutiks ja aseta rullile vajutis (kasutasin selleks keraamilist ahjuvormi), et rull võtaks soovitud (ehk siis rulli) kuju.

Valmista munamääre. Selleks haki munad kahvliga peeneks ning sega munad majoneesiga. Maitsesta munamääre pipra ja soolaga.

Rulli leivarull lahti ja jäta küpsetuspaber rulli alla, et saaksid seda kasutada uuesti "rullbiskviidi" kokku rullimisel.

Määri leibadele munamääre ning laota munale kilufileed ja peeneks hakitud tomat. Kasutades küpsetuspaberit rulli leivad koos täidisega uuesti rulliks alustades lühemast servast. Mässi saadud rull korralikult ja tihedalt küpsetuspaberisse ja toidukilesse. Pane leivarull külmkappi seisma üheks ööpäevaks.

Võta rull kapist ja lõika rullil ära otsad (need ei ole visuaalselt ilusad- küll aga sobivad söömiseks). Kaunista rull oma soovikohaselt ning serveeri kohe. 


Palju õnne armas Eesti!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar