Üks
tõeliselt mõnus magustoit, mis on pisut nostalgiline aga samas sellise
kaasaegse kikiga. Sellest kogusest saad
4 portsjonit.
Vaja läheb:
200
g kuivatatud puuviljade segu (aprikoosid, pirnid, kuivatud ploomid,
viigimarjad)
0.25
l vett
1
sl kartulitärklist
40
g suhkrut - kissellile
1
tl vanillisuhkrut
200
g traditsioonist kohupiima
100
g vahukoort
25
g suhkrut- kohupiimavahule
2
viilu musta leiba
25
g võid
1
sl suhkrut - leivapurule
Tükelda
kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks. Pese ja pane potti koos veega.
Lase segul keema tõusta ning lisa suhkrud. Sega tärklis külma veega ning lisa
keevasse segusse, sama ajal kogu aeg segades. Lase segul veel korraks keema
tõusta ning kissell ongi valmis. Jäta kissell jahtuma kuni see on saavutanud
toatemperatuuri.
Vahusta
vahukoor suhkruga ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks vahuks. Hoia
kohupiimavahtu kuni magustoidu kokkupanekuni külmkapis.
Pane
must leib köögikombaini ja purusta leib ühtlaseks puruks. Rösti leivapuru
kuumal pannil või sees kuni leib on mõnusalt krõbe. Lisa 1 sl suhkrut
leivapurule.
Kui
kõik koostisosad on valmis, siis alusta magustoidu kokkupanekut.
Magustoidukausi põhja pane kissell, siis kohupiim ja kõige peale röstitud
leivapuru ja imeliselt hea magustoit ongi valmis.
Head
isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar