pühapäev, 27. märts 2022

Vareenikud kapsaga

 

Retsept on pärit Ukraina köögi kokaraamatust ja erineb ehk pisut sellest millise täidisega meie oleme harjunud pelmeene sööma. Aga väga huvitav ja samas ka maitsekas retsept.

Vaja läheb:

200 g jahu

1 muna

0,5 tl soola

70 ml vett

300 g hautatud hapukapsast

2 väikest sibulat

100 g pruune šampinjone

Rohelist sibulat

50 g võid

Täidise maitsestamiseks soola ja musta pipart

Serveerimiseks hapukoort

Puhasta ja tükelda sibulad. Pane pannile 25 g võid ja lisa üks tükeldatud sibul. Prae kuni sibul muutub või sees mõnusalt kuldseks. Lisa hapukapsas ning hauta kuni maitsed on ühtlustunud ning moodustunud mõnus täidis. Maitsesta täidis soola ja musta pipraga ning jäta oma järge ootama.

Taigna valmistamiseks sõelu jahu kaussi. Lisa sool, vesi ja lahti klopitud muna. Sega taignaks ja sõtku tainast ca 10 minutit kuni saad ühtlase elastse ning mitte kleepuva taigna. Mässi tainas toidukilesse ning lase taignal seista 30- 40 minutit.

Vareenikute vormimiseks rulli taigen õhukese kihina lauale lahti ning lõika sealt välja ca 10 cm ringid. Ringi keskele pane 1 tl täidist ning suru taigna servad tugevalt kokku. 

Pane vesi keema ja maitsesta vesi soolaga. Lisa vareenikud potti ning keeda neid 10-12 minutit.

Prae teine tükeldatud sibul ja viiluatatud šampinjonid 25 g-s ülejäänud võis. Haki roheline sibul.

Pane taldrikule vareenikud. Tõsta peale võis praetud sibulad ja seened ning raputa peale ka rohelist sibulat. Serveeri koos hapukoorega.

#cookforukraine





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar