reede, 25. märts 2022

Mandli-kookosetort

 

Magusasõprade unistus. 

Biskviit mandlijahust:

6 muna

150 g suhkrut

110 g mandlijahu

140 g nisujahu

pisut soola

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel nisujahu, mandlijahu ning sool. Lisa saadud segu munavahule ning sega ettevatlikult üühtlaseks taignaks. Jaga saadud segu võrdselt kolme koogivormi vahel (20 cm läbimõõduga). Vooderda iga koogivormi põhi küpsetuspaberiga, et saaksid tordipõhjad ilusti koogivormidest kätte.

Pane vormid ahju ja küpseta 175 C juures 30-40 minutit. Võta vormid ahjust ja eemalda koogivormid. Lase tordipõhjadel restil täielikult jahtuda.

Kreem:

200 g valget šokolaadi

100 ml kookospiima

400 g toorjuustu

200 ml vahukoort

40 g suhkrut

2 dl röstitud kookoshelbeid

poole laimi koor ja mahl

Immutamiseks:

200 ml kookospiima

100 ml vett

Kaunistamiseks:

1 dl röstitud kookoshelbeid

Rafaello komme ca 10 tükki

valgest šokolaadist kaunistusi

Kullatolmu

Kuumuta kookospiim keemiseni ja lisa tükeldatud valge šokolaad. Lase šokolaadil seista koos kuuma piimaga ca 1-2 minutit ja siis sega ühtlaseks. Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa toorjuust. Vahusta ühtlaseks vahuks. Sega juurde sulatatud šokolaad, laimi mahl, laimi koor ja kookoshelbed. Lase kreemil külmkapis taheneda ca 1 tund. 

Tordi kokkupanek

Pane esimene tordipõhja kiht serveerimisalusele ning immuta kookospiimaga. Määri tordipõhjale 1/4 kreemist ning tõsta peale teine kht ja korda sama. Tõsta viimane kiht kreemile ja immuta samuti kookospiimaga ning määri ülejäänud kreemiga koogi küljed ja pealmine osa. Puista koogi külgedele  kookoshelbeid. Kaunista kook oma soovile vastavalt ning hoia kooki enne serveerimist külmkapis üleöö.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar