reede, 4. märts 2022

2022 toiduväljakutse retsept nr. 8 - Shichimi Togarashi spices

Selle aasta toidu väljakutse kaheksandaks koostiosaks on Shichimi Togarashi spice.

Maitseainesegu vürstikate ja sidruniliste toonidega. Esimest korda valmistasid seda maitseainesegu Jaapani maitseainete kaupmehed Edo linnas (17.sajandil). 

"Shichimi Togarashi" tähendab otsetõlkes "seitsme maitseline tšillipipar". Maitseainesegu kasutatakse suppide, nuudlite, riisi ja grillitud liha maitsestamiseks.

Koostisosad: Cayenne pipar, mooni seemned, apelsini pulber, seesamiseemned, sansho pipar, ingver, nori lehed.

Sellest maitseainesegust valmistame ühed maitsekad Jaapanipärased nuudlid.

Vaja läheb:

300 g kanafileed lõigatud õhukesteks viiludeks

180 g munanuudleid

1 porgand

pool paprikat (punane)

1 suvikõrvits

1 tl toiduõli

1 spl mett

700 g veisepuljongit

2 spl tumedat sojakastet

2 tl Shichimi Togarashi maitseainesegu või maitse järgi Tom Yum´i pastat.

4 keedetud muna

rohelist sibulat

musti seesamiseemneid

Keeda munanuudlid vastavalt pakendil toodud õpetusele

Prae pannil toiduõlis õhukesteks viiludeks lõigatud kanafilee ja tõsta see kaussi. Pane pannile viiludeks lõigatud köögiviljad ning prae neid samuti mõned minutid. Tõsta pann pliidilt

Pane potti puljong, maitseaine, mesi ja tumesojakaste. Lase segul keema tõusta ning maitse. Soovi korral võid lisada veel maitseid (sojakastet, maitseainesegu jne.)

Tõsta kaussidesse nuudlid, praetud kööviljad, kana ja poolitatud keedumunad. Tõsta kulbiga kaussi maitsestatud puljong. Raputa nuudlitele musti seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar