Mõnusad hapuka sidruni glasuuriga ekleerid Veski Mati mitmevilja jahusegust.
Tavaliselt teen ekleere ikka nisujahust aga seekord otsustasin seda teha pisut teistmoodi.
Täidiseks on Alma pasha kohupiimakreem ja glasuuriks hapukas sidruniglasuur.
Ekleerid
85 g võid
180 g vett
180 g vett
0,5 tl soola
110 g Veski Mati Mitmevilja jahusegu
2-3 tk M suurust muna
Pane potti vesi, või ja sool ning kuumuta segu keemiseni.
Võta pott tulelt ja lisa jahu. Sega tainast, kuni moodustub taignapall.
Pane pott uuesti madalale kuumusele ja kuumuta tainast kogu aeg segades 3 minutit.
Lase taignal pisut jahtuda ja sega mikseriga taignasse ühekaupa lahtiklopitud munad.
Kui tainas on ühtlaseks segatud, siis pane tainas pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 7 cm pulgad.
Soojenda ahi 200 C- ni ja küpseta ekleere ahjus 20 minutit. Ava korraks ahjuuks ja lase niiskus ahjust välja. Alanda ahju temperatuur 180 C juurde ja küpseta veel ca 20 minutit. Ekleerid peavad olema mõnusalt helepruunid.
Lase ekleeridel enne täitmist täielikult jahtuda.
Kreem
600 g Alma pasha kohupiimakreemi torus
300 g Alma rasvatut kohupiimakreemi torus
300 g Alma rasvatut kohupiimakreemi torus
50 g heledat Muscovado suhkrut
Sega kohupiimakreemid ning suhkur. Pane kreem pritskotti. Lõika ekleerid pooleks ja täida kreemiga.
Sidruniglasuur
200 g tuhksuhkrut
4 spl sidrunimahla (vajadusel rohkem, sest glasuur peab olema piisavalt vedel, et sellega ekleere katta)
kollast toiduvärvi
siniseid nonparelle, pärleid
siniseid nonparelle, pärleid
Sõelu tuhksuhkur kaussi ja lisa sidrunimahl ning toiduvärv. Hõõru glasuur ühtlaseks. Pane glasuur pritskotti ja kaunista ekleerid glasuuri ning nonparellide ja pärlitega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar