pühapäev, 7. aprill 2019

Frango Grelhado ehk Piri-Piri kana



Angola on olnud Portugali koloonia kuni 1975.aastani, kuni iseseisvuse saavutamiseni. Tänu sellele on Angoola köögi road mõjutatud suures osas Portugalist ja sealt imporditud toiduainetest.

Pühapäevad on sünoomiks grillimisele-sõprade kogunemisele ehk "braaiing" Lõuna-Aafrikas ja nendel kogunemistel on üheks tavapäraseks roaks ka Piri-Piri kana.

Piri-Piri kana on vürtsikas roog, mis pärineb ajalooliselt nii Aafrikast kui ka Portugalist. Toidu ajalugu pärineb Angoolast ja Mosambiigist, kui Portugaallased saabusid koos tšilli pipradega ("piri-piri" suahiili keeles).

Seda toitu on kerge valmistada ja ideaalne kui soovid võõrustada suuremat hulka inimesi. Et saada mõnusat ja maitsekat kana tuleb seda marineerida vähemalt 4 tundi aga veel parem kui üleöö.

Retsept idee on pärit siit:
https://reedvalley.com/frango-grelhado-portuguese-grilled-chicken/

Koostisosad:
1 küüslaugu küüs (purustatud)
1 loorberi leht (purustatud)
1 sl jämedat soola
1 sl suitsupaprikapulbrit
0,5 tl tšillihelbed või värsket tšillit (seemned eemaldatud ja väga peeneks hakitud)
0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
4 sl oliivõli
6 kanakintsu
1 sidrun või laim (poolitatud)

Sega kokku kõik koostisosad (välja arvatud kana ja laim/sidrun). Pane kana koos koos marinaadiga kaussi  maitsestuma. Jälgi, et kõik kanatükid oleksid korralikult marinaadiga kaetud. Lase kanal maitsestuda külmkapis vähemalt 4 tundi või veel parem üleöö.

Küpseta kana 200 C juures ahjus ca 45 minutit või grillil kuni kana on pehme ja liha kondi küljest lahti. Võta kana ahjust ja pigista kanale laimi või sidrunimahla, tsitruselise maitse andmiseks.

Serveeri kana soojalt rohelise salati, värske leiva ja klaasi punase veiniga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar