Retsepti leidsin siit:
http://burgershereandthere.com/2014/01/21/kenyan-burger-recipe/
Ja nagu alati minule omaselt muutsin pisut retsepti vastavalt oma võimalustele ja vajadustele. 😊
Sellest retseptist saad 4 burgerit:
Keenia burger:
600g veisehakkliha
0,25 tl jahvatatud musta pipart
1 tl küüslaugugraanuleid
0,5 tl meresoola
Oliivõli
Cheddar juustu
Lehtsalatit
Tomativiile
4 hamburgeri kuklit (Mina valmistasin kuklid ise aga võib ka poest osta,siis saab kiiremini 😊)
Roosat Karri kastet (retsept allpool)
4 praetud muna
Masala friikartuleid (retsept allpool)
Sega kokku hakkliha, küüslaugugraanulid, sool ja pipar. Vormi kaheksa õhukest burgerikotletti.
Kuumuta oliivõli ja prae kotletid. Lisa juustuviil kui oled kotleti praadinud pruuniks ühelt poolt, et juust hakkas sulama seni kui pruunistad kotleti teist poolt.
Lõika hamburgeri kukkel kolmeks ja küpseta kukli lõikepindu õlis kuni need on kergelt pruunid ja krõbedad. Kukli keskmist osa pead küpsetama mõlemalt poolt.
Serveerimiseks aseta alumisele kukli viilule salat, tomativiil ja grillitud kotlett. Kata see keskmise kukli viiluga ja lisa suur lusikatäist Roosat Karri kastet. Lisa järgmine kotlett, praetud muna ja veel suur lusikatäis kastet. Kata viimase kukli viiluga ja naudi koos Masala friikartulitega.
Roosa Karri kaste:
70 g ketšupit
1 tl karripulbrit
0,5 tl valgeveiniäädikat
Meresoola maitsestamiseks
Sega kõik koostisosad ja hoia valmis kastet külmkapis kuni kasutamiseni.
Masala friikartulid:
2 sl võid
2 purustatud küüslauguküünt
1 tl paprikat
0,25 tl paprikat
0,25 tl garam masalat
0,25 tl jahvatatud vürtsköömenit
0,5 tl meresoola
2 tl tomatipastat
2 tl sidrunimaha
Küpsetatud friikartuleid (kasutasin külmutatud friikartuleid 750 g paki)
Sulata väikesel pannil või ja lisa teised koostisosad (va. friikartulid) ja küpseta umbes 2 minutit kuni vürstid hakkava eritama aroome. Sega küpsetatud friikartulid kastmega ja serveeri kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar