reede, 3. mai 2019

Pannkoogid odrajahu, pasha kohupiimakreemiga ja väikese peekoniga


Lihavõttepühade hommikusse sobivad kohupiima pannkoogid mõnusate puuviljadega siirupis ja väikese peekoniga.

Pannkoogid:
3 muna
100 g suhkrut
300 g Alma pasha kohupiimakreemi
100 g Alma Eesti võid 82%
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g nisujahu
100 g odrajahu
küpsetamiseks toiduõli

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja sool.
Sulata või ja lase sel pisut jahtuda. Lisa vahustatud munavahule kohupiimakreem ja vahusta veel pisut. Lisa kuivainete segu ja sega ühtlaseks taignaks. Kõige lõpus lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks taignaks. Kata kauss toidukilega ja lase taignal seista 15 minutit enne pannkookide küpsetamist.
Küpseta pannkoogid ilusaks kuldpruuniks.

Kuivatatud puuviljad siirupis
100 g kuivatatud aprikoose (tükeldatud)
100 g tumedaid väikeseid rosinaid
1 tähtaniis
100 g suhkrut
50 ml vett

Leota rosinaid ja aprikoose vees ca 30 minutit. Kurna kuivatatud viljad ja pane need koos suhkruga ning veega väiksesse potti ja lisa ka tähtaniis. Keeda madalal kuumuses kuni siirup puuviljade ümber on paks ja läikiv.

Pannkookide vahele:
300 g  Alma pasha kohupiimakreemi

Serveerimiseks:
100 g toorsuitsupeekoni õhukesi viile

Prae toorsuitsupeekon krõbedaks.

Serveerimiseks pane vaheliti pannkook, kohupiimakreem, kuivatatud puuviljad siirupis ja krõbe peekon. Korda seda mitu korda kuni saad väikese torni.

Söö isuga ja naudi kevadet! 😊


Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar