reede, 24. mai 2019

Juustukook maasikakastmega



Tõeliselt hõrk juustukook, mida tasub küpsetada. Võtab pisut aega aga kui kõik õigesti teha, siis maitseb imehästi 😊. Kõik kes proovisid kiitsid taevani. 😊

Vaja läheb:
100 g Kalevi klassikalisi küpsiseid
200 g Kalevi digestive küpsiseid
0,5 tl soola
40 g suhkrut
600 g toorjuustu (toatemperatuuril)
185 g suhkrut- täidisesesse
20 g jahu
200 g hapukoort (toatemperatuuril)
3 L suuruses muna (toatempeartuuril)
1,5 tl vanillisuhkrut.

Purusta küpsised ja sulata või. Sega kokku või, küpsisepuru ja sool. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri koogivormi küljed võiga.
Suru küpsisepuru koogivormi põhjadele ja külgedele ning pressi see kõvasti kinni.
Küpseta ahjus 180 C juures 10 minutit. Võta põhi ahjust välja ja lase jahtuda.

Vahusta toorjuustu koos suhkruga mõni minut. Lisa ühekaupa munad, kogu aeg vahustades. Kõige lõpuks lisa hapukoor ja vanillisuhkur.
Kalla kreem koogivormi jahtunud põhjale. Pane koogivorm suurde küpsetuskotti ja mässi ümber koogivormi foolium. Vaata, et koogivorm oleks korralikult veekindlalt sissemässitud, et vesi ei pääseks koogivormi. Aseta koogivorm suuremasse ahjuvormi ja kalla sinna keev vesi nii, et koogivormi küljed oleks kolmveerandi ulatuses vee sees. 
Alanda ahju temperatuur 150 C-ni ja lase koogil küpseda 75 minutit. Seejärel keera ahju temperatuur välja ja hoia kooki suletud uksega ahjus 30 minutit- niimoodi toimub järelküpsemine. Nüüd tee ahjuuks paokile ja lase koogil seista avatud uksega ahjus 30 minutit.
Aeglane jahtumine on vajalik, et koogile ei tekiks lõhesid.
Võta kook ahjust välja ja tõsta veest välja. Eemalda foolium ja küpsetuskott.
Lase koogil seista külmkapis üleöö.

Kaunista kook värskete maasikatega ja serveeri koogi kõrvale maasikastest, mis on valmistatud värsketest purustatud maasikatest ja suhkrust.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar