esmaspäev, 27. mai 2019

Bint Al Sahn ehk Jeemeni Meekook


Toidureisil küpsetame Jeemeni meekooki. Õhukesed lehelised kihid ja mõnus mesine maitse. Koogi valmistamine võtab aega- eriti just õhukeste lehtede rulliminie ja kihiti vormi asetamine. Kui taigent piisavalt rullida jäävad lehed mõnusalt õhukesed ja on hästi käideldavad ja elastsed. Minu arusaame järgi meenutab see kook pigem saia, sest taignasse ei ole lisatud suhkrut. Magusust reguleeritakse lisatava mee kogusega.

Retsept on pärit siit:
http://www.shebayemenifood.com/content/bint-al-

Taigna koostisosad:
300 g jahu
2 muna
30 ml+ 30 ml vett
90 g sulatatud võid
0,5 tl soola
0,5 tl kuivpärmi
30 g sulatatud võid

Musti seesamiseemneid
1 munakollane koogi määrimiseks.
Koogile niristamiseks vedelat mett 

Lahusta pärm 30 ml vees. Sega jahu, munad, vee-pärmisegu, sool ja 90 g sulatatud võid ühtlaseks taignaks. Sõtku taigent 10-15 minutit käsitsi või kasuta mikserit.
Hakka lisama vajadusel vaikselt vett (kuni 30 ml) kuni tainas muutub ühtlaseks ja elastseks ning tuleb hästi käte küljest lahti. Kata tainas toidukilega ja lase taignal puhata ca 10 minutit.
Jaga tainas kümneks võrdseks osaks.Rulli pallikesed ühtlaselt ümmarguseks. Aseta need siledale pinnale ja kata rätikuga. Lase seista 30 minutit.

Võta 24 cm läbimõõduga koogivorm ja määri vorm võiga. Võta taignapall ja rulli see väga õhukeseks ja aseta see koogivormi. Määri taignakiht sulatatud võiga. Aseta taigna kihile järgmine lahti rullitud taignakiht ning korda seda kõikide kümne taignakihiga. Määri iga kihi vahele sulatatud võid  aga pealmine kiht määri munaga ning raputa peale musti seesamiseemneid.

Küpseta kooki ahjus 200 C juures 20 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun.

Nirista peale mesi ja serveeri kooki soojalt.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar