pühapäev, 12. mai 2019

Etioopia lameleib Fatira

Toidureisil oleme jõudnud juba päris kaugele ehk Aafrikasse ja Etioopiasse. Seekord valmistasin tavapärast Etioopia hommikusööki Fatira´d. Tegu on lameleivaga, mida dipitakse mee sisse ja  kõrvale serveeritakse musta kohvi.
Igati mõnus suutäis ja mis peamine huvitav. 😊

Retsepti idee on pärit siit ja nagu ikka pisut kohendatud:
https://www.tasteatlas.com/fatira/recipe

260 g jahu
100 g vett
1 tl toiduõli
näpuotsaga soola
Lisaks õli taignale määrimiseks.

Sega jahu, vesi, sool ja 1 tl õli. Sõtku ühtlaseks taignaks. Tainast tuleb sõtkuda ca 10 minutit kuni tainas on ilus ja elastne. Jaga taignapall viieks võrdseks osaks.
Rulli väike taignapall võimalikult õhukeseks- tainas peab olema paberõhuke ja läbipaistev. Määri lahtirullitud taigna pinnale ca 0,5 -1 tl õli ning voldi lahtirullitud taigen nelinurgaks.
Küpseta kohe kuumal ja kuival pannil, kuni leiva pinnale tulevad mõnusad pruunid laigud. 
Rulli ja küpseta kõik taignapallid.

Serveeri soojalt koos mee ja  musta kohviga. 

HEAD ISU!








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar