laupäev, 1. juuni 2019

Pretzelid


Pretzelid on meie pere lemmikud ja alati Saksamaal käies saab neid koju toodud ja kohapeal söödud suuremates kogustes, kui vajalik oleks. 😊 Aga need on lihtsalt nii maitsvad.
Olen juba pikka aega mõelnud, et peaksin proovima pretzeleid ise küpsetada ja tuli välja, et see on imelihtne.
Jagan retsepti, et saaksite ise järgi proovida. 😊

Koostisosad:
180 ml sooja vett
pool pakki kuivpärmi (ca 6 g)
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
1 tl õli
ca 250 g jahu
meresoolahelbeid

Soodavanni jaoks vajad:
1000 ml vett
60 g soodat

Sega pärm sooja veega. Lase segul seista ca 1 minut ja sega segusse sool, suhkur ja õli.
Lisa jahu ja mikserda tainas ühtlaseks (kasutaseks selleks taignakonksu).Kui taigen on liiga kleepuv võid jahu juurde lisada vastavalt vajadusel. Kummuta tainas jahuga kaetud alusele ja sõtku taigent 5 minutit. Kata taigen rätikuga ja lase taignal puhata 10 minutit.
Jaga taigen kuueks võrdseks osaks ja rulli need ca 50 cm pikkuseks ja võimalikult ühtlase jämedusega vorstikesteks, Vormi vorstikestest pretzelid ja aseta need  küpsetuspaberiga seotud küpsetusplaadile.

Lase vesi ja sooda keema tõusta ja pane pretzelid ühekaupa keevasse segusse ning lase neil seal olla 30 sekundit. Nõruta ülejäänud vesi ja tõsta pretzelid küpsetusplaadile. Korda seda tegevust seni kuni kõik pretzelid on soodavannist läbi käinud. Raputa pretzelitele soolahelbeid ja küpseta neid ahjus 200 C juures 15 minutit või kuni pretzelid on pealt ilusad pruunid.

Serveeri pretzeleid pohlamoosiga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar