Jaleb´id, mis on fritüüritud ja siirupiga immutatud.
Väga magusad aga huvitavad. Safran annab küpsetistele ilusa kollase värvi ja kardemon mõnusa maitse.
Retsept on pärit siit:
http://www.angelfire.com/country/fauziaspakistan/jalebi.html
250 g jahu
300 g suhkrut
200 g keefiri
näpuotsaga safranit või kollast toiduvärvi
toiduõli fritüürimiseks
1 sl toiduõli
näpuotsaga soola
purustatud kardemoni küpsetisele raputamiseks
tuhksuhkrut küpsetisele raputamiseks
Sega kokku 125 g jahu ja 200 g keefiri kuni saad ühtlase segu. Jäta segu ca 24 tunniks seisma toatemperatuurile. Järgmisel päeval sega taigna hulka 100g vett, ülejäänud jahu, sool, toiduvärv või safran (leota safran 1 sl kuumas vees ja lisa saadud tõmmis taignale) ja toiduõli.
Tõsta tainas kõrvale küpsetamist ootama.
Valmista suhkrust ja veest kleepuv siirup. Selleks võta 300 g suhkrut ja 180 g vett ning keeda madalal kuumusel kuni saad kleepuva struktuuri.
Siirupi struktuur on õige siis kui võtad tilga jahtunud siirupit pöidla ja nimetissõrme vahele ning kahte näppu üksteisest eemale liigutades tekib siirupist niit.
Pane taigen peene otsaga pudelisse või pritskotti. Kuumuta toiduõli.
Pritsi taignast peenikesed spiraalid otse kuuma toiduõlisse. Pritsitava taignajoa läbimõõt peaks olema ca 0,5 cm. Küpseta kuldpruuniks ja tõsta küpsetis kohe sooja siirupisse 30 sekundiks. Seejärel tõsta küpsetised serveerimisalusele ja raputa need üle kardemoni ja tuhksuhkru seguga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar