reede, 9. august 2019

Keefiri mousse mandlibiskviidi ja basiiliku-metsamustika lisandiga

Kerge suvine magustoit, mis on gluteenivaba ja millele annab mõnusa värvi metsamustika-basiiliku lisand. 

Mandlibiskviit:
2 muna
2 spl suhkrut
0,25 tl küpsetuspulbrit
80 g mandlijahu
30 g  Valio meiereivõid 82% soolata
pisut soola

Keefirimousse:
500 g Valio Gefilus Mustikakeefiri
2 tl želatiini
60 g vett
200 ml Valio Alma vahukoort 35%

Mustika-basiiliku täidis:
300 g metsamustikad
6 spl suhkrut
1 tl maisitärklist
10 suurt basiilikulehte (hakitud)


Mandlibiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga ja lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks ning lisa mandlijahu ja sool. Sega veel ja kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri taigen ahjuplaadile ca 1 cm paksuse kihina. Küpseta ahjus 200 C juures ca 10 minutit või kuni biskviit on ilus kuldpruun. Tõsta biskviit jahtuma.

Keefirimousse valmistamiseks paisuta želatiin veega ning sulata pliidil või mikrolaineahjus. 
Lisa keefir järk-järgult želatiini segusse ja jälgi, et segusse ei tekiks klimpe. Vahusta vahukoor ja lisa see ettevaatlikult segades keefiri-želatiini segule.
Tõsta magustoit pokaalidesse ja pane külmkappi tarduma. Magustoidupokaalid täida 1/3 ulatuses, et hiljem saaksid lisada mustikatäidise ja mandlibiskviidi.

Mustika basiilikutäidise jaoks pane potti mustikad, suhkur ja basiilik ning lase segul keema tõusta. Keeda madalal kuumusel ca 10 minutit kuni segu on pisut paksenenud. Sega tärklis 2 spl külma veega ja lisa see mustikasegule samal ajal kogu aeg segades, Lase segul korraks keema tõusta ning tõsta täidis jahtuma.

Magustoidu kokkupanekuks võta külmikust tarretunud keefirimousse ja kata see jahtunud mustika-basiilikutäidisega. Purusta mandlibiskviit peeneks puruks ja lisa see mustika täidise peale. Kaunista ning serveeri kohe.

Mõnusat suve!

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-ga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar