Koogil on väga
mõnus maitsekooslus: rukkihelbed, Viola sulatatud juust ja värsked marjad.
Oma konsistentsilt
meenutab see kook pisut juustusufleed. See on õhuline ja suus sulav. Krõbe koogipõhi
on valmistatud röstitud rukkihelvestest. Lisandiks sobib hästi vaarika-mustika
marjakaste, mis annab mõnusa hapuka nüansi koogile. Lihtsalt purusta marja
saumikseriga ja lisa nii palju suhkrut kui soovid.
Koogipõhi:
135 g Alma Eesti võid
4 sl suhkrut
200 g röstitud
rukkihelbeid
50 g
fariinsuhkrut
50 g jahu
maitseks soola
Rösti
rukkihelbed ja sega need jahu, suhkrute
ning sulatatud võiga.
Vooderda
lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ning kalla vormi põhjale
koogipõhja puru. Suru puru tihedalt koogivormi põhja. Küpseta 200 C juures ca 10-15
minutit.
Koogi täidis:
3 pakki Valio Viola
sulatatud juustu
400 g Alma 20%
hapukoort
4 muna
130 g suhkrut
Vahusta
munakollased suhkruga. Lisa toasoe sulatatud juust ja hapukoor. Vahusta
munavalged ning lisa need õrnal segades segule.
Kalla täidis
eelküpsetud põhjale ja küpseta ahjus 160 C juures ca 60 minutit. Lülita ahjul kuumutamine
välja ja lase koogil ahjus jahtuda.
Kaunistuseks:
500 g marju
2 tl želatiini
Lase želatiinil
punduda 4 spl veega ja sulata segu vesivannil. Lase segul pisut jahtuda.
Kata kook
marjadega ning pintselda marjad üle želatiini seguga.
Lase koogil
seista külmkapis vähemalt mõned tunnid enne serveerimist.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-ga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar