laupäev, 10. august 2019

Tort metsamustikate ja valge šokolaadiga

Üks mõnus suvise tordi retsept, mis näeb välja õige pidulik ja kuhu on kasutatud suurel hulgal metsamustikaid. 😊

Tordipõhi:
100 g võid
200 g tumedat šokolaadi
180 g nisujahu
1 tl soodat
0,25 tl soola
200 g suhkrut
120 g fariinsuhkrut
4 muna 
200 g piima

Mustikatarretis:
600g metsamustikaid
6 sl suhkrut
4 tl želatiini
ca 150 ml vett

Tordikreem:
300 g toorjuustu
300 g kohupiima
1,5 dl vahukoort
125 g valget šokolaadi

Šokolaadikreem:
375 g valget šokolaadi
1,5 dl vahukoort
30 g võid

Põhja valmistamiseks kuumuta ahi 160 C-ni. 
Sulata potis väga madalal kuumusel või ja šokolaad nin lase segul jahtuda.
Sega omavahel sool, jahu ja sooda ning tõsta kõrvale.
Vahusta munad suhkrutega tugevaks vahuks ning lisa segule šokolaad ning piim.
Sega segu hulka kuivainete segu. Tainas sega kokku võimalikult ettevaatlikult.
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ning kalla tainas vormi.
Küpseta ahjus ca 40 minutit, kuni tordipõhja torgatud tikk ei ole enam taignane.
Tõsta valmis tordipõhi ahjust välja ja lase sellel korralikult jahtuda.

Mustikatarretise jaoks pane želatiin vette punduma. Pane mustikad koos suhkruga potti ja lase keema tõusta ning lisa pundunud želatiin. Kuumuta kuni želatiin on täielikult sulanud.
Pane segu külmkappi jahtuma ja sega aeg- ajalt. Jahuta täielikult.

Tordikreemi valmistamiseks sulata valge šokolaad väga madalal kuumusel ning jahuta pisut.
Vahusta vahukoor, toorjuust ja kohupiim ning lisa valge šokolaad. Kohupiima segu ja šokolaadi temperatuur peavad olema võimalikult sarnased, et sokolaad ei läheks tükki.

Tordi kokkupanekuks Lõika tordipõhi kolmeks võrdseks kettaks. Määri esimesele tordipõhja kihile pool mustikatarretisest ja pool kreemist. Lisa teine tordipõhja kiht ja teine osa mustika tarretist ning tordikreemi. Kata viimase tordipõhja osaga ja aseta tort külmkappi tahenema.

Samal ajal valmista šokolaadikreem.
Kuumuta vahukoor keemiseni ning lisa tükeldatud šokolaad. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud. Lisa või ja sega ühtlaseks. Kalla pool segust tordile ja pane tort külmkappi jahtuma paariks minutiks. Võta tort külmikust ja kata teise osa šokolaadikreemiga. 
Lase tordil seista enne serveerimist külmikus ca 5 tundi.
Kaunista vastavalt oma soovile ja muidugi head isu! 😊









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar