neljapäev, 29. august 2019

Khao Soi


Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept lihtsa Khao Soi valmistamiseks, mis on Thai supp nuudlite ja kanaga. Retsepti idee on pärit siit lehelt:

http://thymetomango.com/quick-and-easy-khao-soi-thai-noodle-soup-with-chicken/

Koostisosad:
400 g Hiinapäraseid munanuudleid
125 ml toiduõli
400 ml Kookospiima
4 tl Tai kollast karripastat (Mina kasutasin valmispastat, aga pasta võid ka ise valmistada, kindlasti saad maitsekama lõpptulemuse)
250 ml Kanapuljongit
400 g Broileri rinnafileed
Laimi, koriandrit ja šalottsibulaid serveerimiseks.

Pane toiduõli potti ja kuumuta. Küpseta osadena 50 g nuudleid õlis, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Tõsta nuudlid köögipaberile, et liigne õli nõrguks välja ja tõsta nuudlid kõrvale.
Eemalda enamus õli pannilt ja jäta sinna ainult 1-2 spl õli. Lisa 100 ml kookospiima ja kuumuta kuni kookospiim hakkab keema. Lisa kookospiimale kollane karripasta ja kuumuta seda mõni minut koos kookospiimaga. 
Lisa ülejäänud kookospiim kogu aeg segades. Lisa puljong ning suupärasteks tükkideks tükeldatud kana ja lase segul keema tõusta. Alanda kuumust kuni segu vaevalt keeb ja lase keeda 20 minutit.
Samal ajal keeda nuudleid mõned minutid vees. Kurna ja jaga kaussidesse. 
Võta kana supist välja ning aseta nuudlitele. Kalla supp nuudlitele ning aseta kana peale krõbedad nuudlid. Kaunista laimisektorite ning hakitud šalottsibula ja koriandriga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar