laupäev, 5. oktoober 2019

Atleet juustu sünnnipäevatort juustukrõpsude ja peekoniga


Üks mõnus võileivatordi retsept, millega on igati väärikas tähistada Atleet juustu sünnipäeva. 😊

Valmistamine on lihtne ja vaja läheb järgmisi koostisosi:

Tordile:
16 viilu röstsaia (vali omale meelepärane)
200 g peeneks hakitud toorsuitsupeekonit
300 g Alma kodujuustu 5%
150 g majoneesi
100 g Alma hapukoort 20%
1 küüslauguküüs, purustatud
200 g Valio Atleet riivjuustu küpsetistele
ca 100 g Alma piima 2,5%, röstsaia immutamiseks

Kaunistuseks:
140 g viilutatud toorsuitsupeekonit- ahjus pruunistatud
kappareid
praetud šampinjone
Valio Atleet riivjuustukrõpse (Kuumuta ahi 200 C juurde. Tõsta küpsetuspaberile kuhjakesed-igas kuhjas 2 tl riivjuustu ja küpseta ahjus ca 10 minutit, kuni juust on sulanud ja pisut pruunistunud. Lase jahtuda enne tordile panekut.)
maitserohelist
tšillikaunu, väikseid 

Lõika röstsaiaviiludel ära servad nii, et kõik viilud oleksid ühesuurused.
Täidise valmistamiseks pruunista pannil toorsuitsupeekoni tükid ja tõsta need peale praadimist köögipaberile nõrguma, et eemaldada liigne rasv.
Sega kausis kokku kodujuust, hapukoor, majonees ja riivjuust. Lisa peekon ja purustatud küüslauk ning sega ühtlaseks.

Pane alusele millelt soovit torti serveerida 4 röstsaiaviilu ja pintselda need immutamiseks piimaga. Jälgi, et kõik röstsaiaviilud oleksid korralikult piimaga immutatud.
Kata röstsaiaviilud täidisega ja aseta täidisele uus kiht röstsaiaviile. Jätka saiaviilude immutamise ja uue kihi täidisega. Korda tegevust kuni tort on kokku pandud. Kõige pealmiseks kihiks peab jääma täidis.
Kata tort toidukilega ja aseta külmkappi ning hoia tordi seal üleöö.

Enne serveerimist kaunista tort meelepäraste kaunistustega.

PALJU ÕNNE ATLEET JUUST!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar