teisipäev, 8. oktoober 2019

Kleepuv datlipuding

Kleepuv datlipuding on parim magustoit. 😊

Retsepti idee on pärit siit, minu poolt nagu ikka väikesed muudatused:
https://mkr.7plus.com.au/anne-jennifers-sticky-date-pudding

Sellest kogusest saad 6 väikest pudingut.

Koostisosad:
Vahstatud koor
Riivitud sidrunikoor kaunistuseks

Pudingu koostisosad:
100 g kuivatatud datleid, hakitud
100 ml apelsinimahla
0,5 tl soodat
65 g võid, pehmet
75 g fariinsuhkrut
1 muna
75 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

Karamellikastme koostisosad:
110 g pruuni suhkrut
150 ml vahukoort
30 g võid
pisut soola

Kuumuta ahi 180 C-ni. Määri 6 muffinipanni auku võiga (muffini läbimõõt ca 7 cm ja parem oleks kasutada silikoonvormi, nii saab pudingud pärast ilusti vormidest välja.
Kuumuta apelsinimahl ja kalla hakitud datlitele ning lisa sooda. Lase segul seista 10 minutit ja siis purusta blenderiga püreeks.
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks. Lisa muna ja vahusta veel kuni oled saanud ühtlase segu. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja apelsinimahla-datli segu.
Pane saadud tainas muffinivormidesse ja küpseta umbes 25 minutit kuni puding on kuldpruun ja puutikuga kontrollides jääb tikk puhtaks.

Karamellikastme valmistamiseks, sega kõik koostisosad ja kuumuta kuni suhkur on lahustunud. Lase keeda madalal temperatuuril, kuni kaste on paksenenud.

Serveeri pudinguid kastme ja vahustatud vahukoorega. Kaunista sidrunikoorega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar