Koostisosad:
250 ml vett
60 g võid
1 spl suhkrut
0,25 tl soola
140 g jahu
1 L suurusega muna
1 tl vanilli suhkrut
toiduõli friteerimiseks
Katteks:
100 g suhkrut
1 tl kaneeli
Katteks sega 100g suhkrut kaneeliga madalas laias taldrikus/kausis. Tõsta kõrvale.
Kuumuta toiduõli potis või fritüüris 180 C-ni.
Kuni õli soojeneb valmista tainas.
Pane vesi, või, sool ja suhkur potti ning lase keema tõusta. Lisa jahu ja alanda kuumus madalamaks ning sega taigent puulabidaga kuni moodustub ühtlane taignapall, see võtab aega ca 3 minutit.
- Pane taigen suurde kaussi ja lase jahtuda ca 5 minutit. Lisa vanillisuhkur ja muna ning vahusta elektrimikseriga ühtlaseks.
- Pane valmis taigen pritskotti, mille otsas on tähekujuline suurem tülle.
- Pritsi taignast ca 15 cm jupid kuuma toiduõlisse, taigna parajaks lõikamiseks kasuta kääre.
- Küpseta mõlemalt poolt ca 2 minutit. lase köögipaberil mõni sekund nõrguda ja tõsta Churrosed kaneelisuhkrusegusse ning rulli, kuni Churros on suhkruga ühtlaselt kaetud.
- Serveeri soojalt. Kodune õunamoos sobib samuti imehästi sevreerimiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar