neljapäev, 11. veebruar 2021

Teistmoodi vastlakuklid vahukoore-, kodujuustu- ja pohlatäidisega

Kogus 8 tk

Valmistamisaeg ca 2,5 tundi

Taigna koostisosad:
25 g pärmi
2 sl suhkrut
250 ml piima
0,75 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks

 Kuklite  määrimiseks 1 munakollane ja kaunistuseks mandlilaaste ning soovi korral ka tuhksuhkru ja kuivatatud marjajahu segu.

 Täidis:

110 g Coop klassikalist kodujuustu

300 g vahukoort

110 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

8 tl magusat pohlamoosi (Meie Mari)

 

Taigna valmistamiseks sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.

Jaga taigen kaheksaks võrdseks osaks ning vooli taignatükkidest ilusad ümmargused pallid.

Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase neil soojas kohas kerkida ca 30 minutit. Määri kuklid muna-vee seguga ning raputa kuklitele mandlilaaste.

Muna-veesegu valmistamiseks sega munakollane 1 spl veega.

Küpseta 200 C juures ahjus ca 15 minutit või kuni kuklid on pealt ilusad pruunid. Lase kuklitel täielikult jahtuda enne täitmist

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega. Nõruta kodujuust läbi sõela ning suru kodujuust sõelal korralikult kuivaks- muidu jääb täidis vedel. Lisa kuiv kodujuust vahukoorele ning vahusta täidist veel kuni kodujuust on vahukoorega korralikult segunenud.

Pane täidis selleks ajaks külmkappi kuni kuklid on jahtunud. Lõika kuklitel ära pealmine kiht (kaas) ja tõsta need kõrvale. Uurista kuklitest välja pisut  sisu, et teha ruumi täidisele.

Tõsta kuklisse 1 tl pohlamoosi ning lisa vahukoore-kodujuustu täidis (jaga kogus 8 kukli vahel). Tõsta kuklile tagasi äralõigatud kaas ning raputa peale pisut tuhksuhkru-marjajahusegu.


Retsept valmis koostöös Coop-iga.



 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar