laupäev, 22. mai 2021

Supp rohhilinne

 2021 Toiduväljakutse retsept nr 11 ja ikka aastast 1864

Originaalretsept:

Pinatid, kömnelehti ehk noored kapstataimed sawad weega pehmeks kedetud, akkitud ja selge buljoniga Nr. 8 järrele läbbi kedetud, ka mönda leikatud petersellilehti saab jurde pantud. Kui ei tahheta suppi öige klariks, siis võib 1/2 tassi risi ehk sagud ja 1 lussik rööska koort jurde panda. Walmis sanud supisse pantaks weel munne Nr. 615 järrele, ja antaks üks hollandi hering sinna körwa.

Munnad suppi jurde

Tahhetakse munne ühhe rohhilisse lihha-suppi ehk ühhe selge buljoni sisse panda,  siis peab neid essite nenda wiisi kuma wee sees küpseks teggema, muido saab se supp tüklikkune. Saab wessi ülleskedetud ja lüaks nii palju munne kui waja on üks teise järrel, kollane ja walge ühtlaisi, öige tassa sisse. On nemmad siin sees küpsed, agga polpehmeks sanud, siis woetaks nemmad ühhe lussikaga wälja ja pandaks neid se walmis lihhasuppi sisse, sedda kohhe lauale antaks.

Retsept mille järgi roheline supp keedetud sai. Retsept on kahele sööjale.

Koostisosad:

75 g spinatilehti

0,5 l puljongit 

2 spl vahukoort

140 g keedetud riisi 

4 muna

Maitsestamiseks soola ja musta pipart

Pese spinatilehed . Keeda riis. 

Lase puljongil keema tõusta, lisa riis, spinatilehed ning vahukoor. Lase supil keema tõusta ning keeda mõni minut. Maitsesta supp soola ja musta pipraga. 

Samal ajal keeda munad. Lase veel keema tõusta ja pane lahti löödud munad ühekaupa vaikselt keevasse vette. Lase neil küpseda kuumas vees , kuni on näha, et need on pealt küpsed. Tõsta munad siis veest välja ning pane nad kaussi supi juurde. Serveeri kohe.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar