Piruka põhi:
150 g jahu
pisut soola
Näpi kokku või, jahu ja sool.
Lisa hapupiim ja sõtku taignaks.
Mässi taigen toidukilesse ja lase taignal seista külmkapis ca 2
tundi.
Piruka täidis:
3 tk M muna
10 tk sparglit
100 g Alma vahukoort
ca 6 viilu maasuitsusinki
40 g Valio Aura sinihallitusjuustu (purustatud)
Rulli taigen õhukeseks ja aseta pirukavormi.
Aseta taignale küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta ahjus ca
10 minutit 180 C juures.
Eemalda küpsetuspaber ja -oad ning küpseta veel ca 10 minutit.
Tükelda ja prae sink ning aseta see eelküpsetatud pirukapõhjale.
Puista sinna ka sinihallitusjuust ja sparglid.
Klopi lahti munad ja lisa vahukoor ning kalla saadud segu
pirukapõhjale.
Küpseta ahjus 160 C juures ca 30 minutit, kuni pirukas on ilusti
kuldpruun.
Jahuta enne serveerimist.
Retsept valmis koostöös Valio Eestiga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar