neljapäev, 28. juuni 2018

Kodujuustuvahutort maasikatarretisega




Selleks tordiretseptiks  sain idee  EV100 tordist "Muraka-kodujuustutort"  ja Prantsuse klassikalisest koogist  Fraisier

Tordil on mõnus krõmpsuv põhi, kergelt vahune Vana-Tallinna likööri maitseline kodujuustutäidis ja maasikatarretis. Välja näeb armas ja maitseb suviselt.

Pildil kasutatud  ilusad nõud on valmistanud Monika Zirkel ja Krista Jaakson.

Tordipõhi:
80g piimašokolaadi
50 g võid
50 g maapähklivõid ( kõige parema saad kui valmista selle ise 😊)
50 g digestive küpsiseid
50 g maisihelbeid
20 g suhkrut
Tordi külgedele 200 g maasikaid

Purusta küpsised ja maisihelbed köögikombainis ja lisa suhkur, sulatatud või ja šokolaad. Sega ühtlaseks massiks. Kõige lõpus lisa maapähklivõi ja sega korralikult.
Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga.
Suru saadud segu tihedalt ühtlase kihina koogivormi põhja ja pane ca 30 minutiks külmkappi tahenema.
Kui põhi on jahtunud, vali ilusad ühesuurused maasikad ja lõika need pooleks ning suru tihedalt lõikepool vastu küpsetuspaberit. Nii saad tordile ilusad küljed😊

Kodujuustuvaht:
100 g piima
100 g valget šokolaadi
40 g Vana Tallinna likööri
150 g kodujuustu
200 g vahukoort
2 tl  želatiini
vett želatiini lahustamiseks


Soojenda piim keemiseni ja lisa šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud.
Pane želatiin umbes 4 spl  veega paisuma. Kui želatiin on paisunud kuumuta segu, kuni želatiin on täielikult lahustunud.
Lisa želatiini segu šokolaadi-piimasegule. Sega juurde kodujuust ja Vana-Tallinna liköör. Aseta segu külmkappi, kuni see on jahedaks muutunud-paksenenud aga ei ole veel tardunud.
Vahusta teises kausis vahukoor ja lisa see jahedale segule. Tõsta ühtlane kiht tordipõhjale ja silu pealt siledaks. Aseta külmkappi, kuni kodujuustukiht on tarretunud.


Maasikatarretis: 
350 g maasikaid
70 g suhkrut
1 tl  želatiini
vett želatiini lahustamiseks

Pane maasikad koos suhkruga potti ja keeda madalal kuumusel ca 10 minutit, kuni maasikad on pehmed. Ära sega- muidu lähevad maasikad katki ja ei saa selget tarretist.
Kalla maasikad sõelale nõrguma- ära sega- lase neil lihtsalt pisut aega nõrguda.
Pane želatiin umbes 2 spl veega paisuma. Kui želatiin on paisunud kuumuta segu, kuni želatiin on täielikult lahustunud.
Lisa segu maasikamahlale ja lase jahtuda. Jälgi hoolega, et segu ei tarduks.
Kalla jahtunud segu tordile ja lase seista üleöö.
Enne serveerimist kaunsta tort.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar