neljapäev, 14. juuni 2018

Stritsel rabarberi ja kaneeliga



Rabarberi stritsel, mis on mõnusalt magus ja hapu korraga ning nii mahlane 😊 ja see kardemoni maitse.........😋
Sellest kogusest saad 2 stritslit.

Need kaunid savinõud pildil on valmistanud Krista Jaakson ja Miia Eliis Kind.

Taigna koostiosad:
ca 700 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
100 ml toiduõli
50 g pärmi
1 tl kardemoni
1 muna

Täidise koostisosad:
300 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit
300 g suhkrut
2 tl kaneeli
150g võid

Vedelda pärm suhkruga.
Sega kokku kõik koostisosad (v.a jahu)
Jahu lisa osade kaupa ning jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi. Taigen peab jääma mõnusalt pehme.
Pane taigen kerkima ca 60 minutiks sooja kohta. Muide kasvuhoone sobib selleks imehästi 😏
Jaga taigen pooleks ja rulli kumbki poole eraldi lahti õhukeseks ristkülikuks.
Määri pehme võiga ning lisa suhkruga segatud kaneel ja rabarberi tükid.
Rulli vorstiks ja lõika rull pikuti kolmeks ning punu stritsliks.
Pane stritsel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida veel ca 30 minutit.
Määri pealt munaga ja küpseta 180 C juures ca 30 minutit.
Lase jahtuda ja sõelu peale tuhksuhkur.
HEAD ISU!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar