pühapäev, 9. september 2018

Juustusuflee pirukas kukeseente, virsikute ja rosmariiniga



See pirukas on inspireeritud sügisandidest ja värsketest ürtidest, mis just praegu on kõige maitsvamad ja isuäratavamad😊
Kukeseened ja rosmariiniga maitsestatud siirupis keedetud virsikud, lisaks Forte juust ja kitsejuust.
Need kõik kokku annavad mõnusa maitsekombinatsiooni. Kui oled tüki võtnud on raske järgmisest tükist loobuda 😊

Taigen
100 g  nisujahu
50 g võid
soola
10 g riivitud Forte juustu

Näpi jahu, või ja sool taignaks. Vajadusel lisa kuni 1 spl. vett. Mässi taigen kilesse ja lase külmkapis seista ca 30 minutit. Rulli taigen õhukeseks ja raputa sinna peale Forte juust. Rulli juust taignasse.
Võta piklik pirukavorm (ca 12*25 cm) ja pane õhukeseks rullitud taigen vormi. Jälgi, et servad oleksid ühtlaselt ja täielikult taignaga kaetud. Aseta taignale küpsetuspaber ja sellele küpsetusoad ning küpseta ahjus 200 C juures ca 10 minutit. Eemalda küpsetusoad ja paber ning küpseta veel ca 10 minutit. Jahuta põhi.

Virsikud rosmariinisiirupis
30 g vett
10 g suhkrut
1 suur virsik
1 tl valge veiniäädikat
mõned rosmariini lehed

Lisa potti kõik koostisosad ja kuumuta neid ca 5 minutit, et  vedelik aurustuks pisut aga virsikutükid jääksid terveks.

Täidis
15 g võid
10 g jahu
75 ml piima
1 muna
75 g pehmet kitsejuustu
20 g riivitud Forte juustu
100 g kukeseeni, praadimiseks võid ja pisut soola.

Kuumuta pannil või, lisa jahu. Kuumuta ja lisa kogu aeg segades piim, kuni saad ühtlase kastme. Lisa pool kitsejuustust ja Forte juust ning sega kuni juustud on sulanud ja kaste ühtlane.
Jahuta kastet pisut ja  lisa munakollane.
Vahusta munavalge ja lisa segule.Vajadusel maitsesta kastet soolaga.


Piruka kokkupanek ja küpsetamine

Pirukapõhjale aseta pool keedetud virsikutest siirupis. Teise poole võid lihtsalt ära süüa- need maitsevad imehästi 😊.
Lisa praetud kukeseened ühtlaselt pirukapõhjale.
Lisa täidis ja teine pool kitsejuustust täidise peale.
Küpseta pirukat 180 C juures ca 25-25 minutit, kuni suflee on ilusti kerkinud ja pealt mõnusalt kuldpruun.
Enne serveerimist lase pisut jahtuda.
HEAD ISU!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar