esmaspäev, 24. september 2018

Mee- ja moonikook mesiste viigimarjadega


Väikese kiiksuga  meekook, millele annavad maitset  mesi  ja mooniseemned.

Koogipõhjad:
50 g mett
25 g suhkrut
1 muna
65 g võid
0,25 tl soodat
200 g jahu
1,5 spl mooniseemneid
Näpuotsaga soola

Kreem kihtide vahele:
130 g suhkrut
660 g hapukoort

Kaunistuseks:
2 viigimarja
Peotäis külmutatud mustikaid
2 spl mett

Sega mesi, suhkur ja munad ning aseta kauss koos seguga vesivannile ning kuumuta ja sega kuni suhkur on ilusti ära sulanud
Lisa kaussi või ja lase võil sulada. Samal ajal ära sega.
Lisa kaussi sooda, sega ning jäta segu jahtuma.
Lisa sool, jahu ja mooniseemned ning sõtku taignaks.

Jaga segu seitsmeks võrdseks osaks. Joonista küpsetuspaberile 20 cm läbimõõduga ring (kasuta selleks 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja). Rulli taigen küpsetuspaberil ühtlaseks- ringikujuliseks (jälgi paberile joonistatud ringi). Taigna, mis läheb üle joonistatud ringi servade võid ära lõigata ja pärast küpsetada eraldi, et saaks koogile kaunistamiseks puru.

Küpseta koogipõhju 200 C juures ca 4 minutit, kuni põhjad on kergel pruunid.

Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
Sega hapukoor suhkruga.
 Aseta koogivormi põhja küpsetuspaberi peale üks küpsetatud koogipõhi (kui see ei sobitu hästi koogivormi, siis võid servad pisut maha lõigata).  Määri hapukoore segu ühtlaselt  koogipõhjale ja aseta peale järgmine koogipõhi. Jätka kuni kõik kihid on koogivormis. Määri pealmisele kihile hapukoor ja küpsetatud-purustatud koogipuru.

Jäta tort külmkappi üleöö seisma, et kõik kihid oleksid mõnusalt läbi imbunud.

Järgmisel ü'eval eemalda koogivorm. Koogi kaunistamiseks pane mesi potti ja kuumuta kuni mesi on vedel, lisa sektoriteks lõigatud viigimarjad ja jälgi, et need saaksid ilusti kaetud meega. Aseta viigimarjad koogile ning lisa ka külmutatud mustikad.

HEAD ISU!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar