esmaspäev, 20. aprill 2020

Giusi raguu

Toskaana toidureisi retsept nr. 17

Aeglane ja lihtne toit- kauaküpsenud on Toskaana mugavustoit. Niipalju kui on kokkasid on ka erinevaid raguu valmistamise viise.
Valmista korraga rohkem ja sügavkülmuta osa hilisemaks kasutamiseks.
Raguud võid serveerida pastaga või lasange vahele. Samuti sobib see bruchetta peale jne,
Kasutamisviise on palju.

Vaja läheb neid koostisosi ja palju aega:
3 sl oliivõli
600 g veisehakkliha
600 g seahakkliha
1 tl soola
0,5 tl pipart
2 tl tüümiani -värsket
250 ml punast veini
150 g  Sofrittot- retsepti vaata Toskaana reside eelnevatest postitustest
2 sl tomatipastat
2 purki purustatud tomateid

Pane potti oliivõli ja lisa hakklihad. Pruunista need kergelt. Lisa sool, pipar ja punane vein. Lase veinil koos lihaga haududa ca 10 minutit  ning lisa siis Sofritto, tomatipasta ja tomatid.
Lase segul keema tõusta ja alanda kuumust nii, et segu vaevalt keeks.  Lase haududa ca 3 tundi ja sega aeg-ajalt.
Haudumise lõpus võid lisada veel punast veini- juhuks kui maitse tundub liiga nõrk.
Serveeri koos pastaga. Mina valmistasin ühe mõnusa värske tagliatelle pasta.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar