kolmapäev, 22. aprill 2020

Külluslik Polenta Parmigiana funghi

Toskaana toiduretsept nr. 1

Koostisosad:

Polenta:
160 g polentat
350 g külma vett
ca 500 g keedetud kuuma vett
0,5 tl soola
0,5 tl pipart
50 g võid
50 g Cran Regale juustu

Kaste:
3 küüslauguküünt
1 sl oliivõli
1 tl värsket rosmariini
300 g tomatikastet vt. retsept all
1 tl soola
1 tl pipart
200 g pruune šampinjone

Kuumuta ahi  150 C-ni.
Leota polentat 10 minutit külmas vees. Lase 500 g vett keema tõusta ja lisa leotatud polenta.
Lase keema tõusta ja alanda kuumus koheselt ning lase keeda madalal kuumusel 15 minutit kogu aeg segades.
Lisa sool, pipar, või ja juust. Kui või on sulanud, siis võid lisada veel keedetud kuuma vett kui polenta tundub liiga paks. Kalla polenta võiga määritud ahjuvormi ja küpseta ahjus veel 15 minutit.

Kastme valmistamiseks kuumuta purustatud küüslauku oliivõlis 1 minut. Haki šampinjonid suurteks viiludeks ja lisa need pannile ning prae need kergelt pruuniks. Lisa rosmariin, sool, pipar ja tomatikaste. 
Hauta kuni 10 minutit - kuni kaste on mõnusalt paks ja täidlase maitsega.
Lisa kaste  polentale ja serveeri soojalt.

Tomatikastme retsept:
3 sl oliivõli
1 sibul, hakitud peeneks
400 g purustatud tomateid
10 värsket basiilikulehte
0,5 tl soola,
0,25 tl musta pipart

Prae sibul oliivõlis klaasjaks ja lisa muud kastme komponendid. Hauta kastet keskmisel kuumusel kuni 10 minutit. Kui soovid kastet säilitada- pane purkidesse. Valmis kaste säilib külmkapis ca 1 nädala.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar