Mõnus karamellise maitsea annab hele muscovado suhkur, millega on asendatud valge suhkur.
Lisaks on tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.
Ühesõnaga, et aru saada tuleb ise proovida. 😊
Koostisosad:
25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
350 g jahu + pisut sõtkumiseks
100 g toasooja-pehmet võid
120 g heledat muscovado suhkrut
2 spl kaneeli
180 g vahukoort
Sega suhkur pärmiga ja lisa piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku taigent mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel reguleeri jahukogust.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida ca 1,5 tundi,
Samal ajal sega toasoe või, suhkru ja kaneeliga.
Rulli kerkinud tainas laual ristkülikukujuliseks tükiks ja määri taignale ühtlaselt võisegu.
Keera taigen rulli alustades taignalehe pikemast servast. Suru rullimise ajal rulli tihedalt kokku.
Lõika rullist ca 1,5 cm paksused tükid ja aseta need sügavasse ahjuvormi.
Jäta iga rulli ümber ca 1,5 cm vaba ruumi. Lase rullidel kerkida ca 30 minutit. Enne ahjupanekut määri rulle munakollase- ja piimaseguga pealt ning kalla toasoe vahukoor ahjuvormi põhja.
Küpseta rulle ahjus 200 C juures ca 30 minutit, kuni vahukoor on aurustunud ja rullide sisse ibunud ning rullid on pealt ja alt mõnusalt pruunikad.
Lase pisut jahtuda ning serveeri kaneelirulle soojalt külma piimaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar