neljapäev, 28. mai 2020

Il Falconiere šokolaadikook


Toskaana toiduretsept nr.24

Mõnus šokolaadine kook pirnidega.

Kogus on mõeldud kaheksale:

Koostisosad koogile:

125 g võid+ veel pisut ramekninide määrimiseks
100 g suhkrut
2 muna
1,5 sl rummi
1 sl espressot
0,75 sl küpsetuspulbrit
50 g jahu+ veel ramenkinide määrimiseks
15 g  magustamata kakao pulbrit
2 valminud pirni (aga need ei tohi olla pehmed)

Kuumuta ahi 120 C-ni.
Määri võiga ja puista üle jahuga 8 ramenkini vormi.

Vahusta toasoe või suhkruga, kuni saad pehme vahuse kreemi. Lisa ühekaupa munad ning vahusta veel.
Lisa rumm ja espresso. 
Sõelu kaussi jahu, kakao ja küpsetuspulber. Lisa see segu osade kaupa või-munasegusse. Sega õrnalt taignasse ka pirnitükid.
Täida ramekninid umbes poolenisti. Aseta ramenkinid ahjuvormi, kuhu saad lisada keeva vett. Täida ahjuvorm keeva veega ramenkinide poole kõrguseni.
Küpseta kooke ahjus 120 C juures 10 minutit. Siis tõsta ahjutemperatuur 175  C-ni ja küpseta veel ca 15 minutit või kuni segu on tardunud.

Võta kook ramenkinidest välja ja serveeri taldrikul koos vanillikastme või vanillijäätisega.


                          



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar