teisipäev, 12. mai 2020

Panna cotta

Toskaana toidureisi retsept nr.20

Seekord siis magustoidu lainel. Valmistame kerge tsitruse noodiga panna cottat.

Vaja läheb:
võid ramenkini vormide määrimiseks
poole apelsini koor, riivitud
400 g vahukoort
50 g suhkrut 
näpuotsatäis soola
1,5 tl želatiini
1 tl vanilliekstrakti
 1,5 tl piima

Määri kolm ramenkini vormi võiga.
Lase pliidil vahukoor, riivitud sidruni koor, sool ja suhkur peaaegu keema. Alanda kuumust ja lase koorel keeda ca 5 minutit, kuni koor võtab kergelt tsitruse koore värvi. Lisa vanillisuhkur ja võta pott pliidilt.

Väikese nõus lase želatiinil piima sees paisuda. Tõsta paar lusikatäit sooja kooresegu želatiini juurde kaussi ning sega. Nüüd pane kogu želatiini segu potti koore juurde. Sega kuni kogu želatiin on sulanud. Jaga kooresegu ramenkinide vahele ja tõsta külmkappi ning hoia kuni panna cotta on tarretunud.

Serveerimiseks serveeri panna cotta otse ramenkinidest või võta see ramenkinidest välja ning kalluta taldrikule.
Eriti hästi maitseb panna cotta koos värskete marjade ja/või marja-puuviljakastmega.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar