teisipäev, 26. mai 2020

Rabarberi-kaerahelbe purukook kohupiimaga


Ülimaitsev kook, mida on imelihtne valmistada. Ainukeseks miinuseks on, et kooki peab jahutama mõned tunnid enne söömist ja tegelikult on see kook kõige parem hoopis järgmisel päeval, kui oled lasnud koogil üleöö külmkapis seista.

Kui esimest korda seda kooki küpsetasin läkski nii, et ise proovida ei saanudki.
Et kiiremini kooki jahutada tõstsin koogi õue ja selgus, et kook oli nii hea, et maitses õues liikuvatele loomadele ka soojalt:) 

Nüüd siis ka koogi retsept:

Puru koostisosad
100 g täisterakaerahelbeid
100 g nisujahu
100 g suhkrut
100 g külma võid
0,5 tl soola

Sega kõik koostisosad näppude vahel mõnusaks sõmeraks puruks. Võta 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm  ja pane sinna küpsetuspaber nii, et vormi põhi ja küljed oleksid kaetud.
Pane koogivormi põhja 300 g ettevalmistatud puru ja suru see sõrmedega vastu koogivormi põhja tihedaks. Osa purust jääb kaussi.

Kohupiimatäidise koostisosad:
200 g kohupiima 
200 g 20%-list hapukoort
2 muna
100 g suhkrut

Klopi munad lahti koos suhkruga ja lisa kohupiim ning hapukoor. Sega ühtlaseks ning kalla koogivormi puru peale.


Rabarberitäidis:
200 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit
100 g suhkrut
1 spl maisitärklist

Sega suhkur maisitärklisega ja lisa kaussi ka rabarberitükid. Sega nii, et kõik rabarberitükid oleksid ilusti suhkruga kaetud. Laota rabarber koogivormi kohupiima peale. Suhkur, mis on kausi põhja jäänud raputa samuti rabarberile.

Kõige lõpuks lisa rabarberi peale kausis olev puru ja pane kook ahju.
Küpseta esmalt 180 C juures 30 minutit ja siis 200 C juures veel ca 30 minutit, kuni kook on pealt kergelt pruunikas.

Lase koogil jahtuda enne serveerimist ja kõige parem on kook siis, kui seda on hoitud külmkapis üleöö.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar