pühapäev, 31. mai 2020

Beseerull rabarberivõidega (curd)


Magus ja mõnusa-kerge hapuka rabarberi noodiga beseerull. Rullile raputatud mooniseemned annavad huvitava välimuse ja mõnusa krõmpsuva konsistentsi.

Rabarberivõie (curd)
Vaja läheb:
500 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit
40 g vett
240 g suhkrut
6 munakollast
1 sidrunimahl
2 spl võid 
soovi korral roosat toiduvärvi

Pane rabarber koos veega köögikombaini või blenderisse ja püreesta.
Suru saadud segu läbi peenikese sõela. Pane mahl potti ning lisa suhkur ja sidrunimahl.
Pane pott pliidile ja sega kuni suhkur on sulanud ning lisa nüüd lahtiklopitud munakollased. Pane segu uuesti pliidile ja lase keema tõusta. Keeda keskmisel kuumusel kuni segu on paksenenud selliseks, et katab lusika pinna. See võtab aega ca 45-60 minutit.
Kui segu on valmis siis lisa toiduvärv ja või. Sega ühtlaseks ja pane purki. Lase võidel  seista külmkapis ja seal säilib see umbes 1 nädala. Enne kasutamist peab võie olema täielikult jahtunud.


Beseerulli koostisosad:
6 munavalget
350 g suhkrut
1,5 spl maisitärklist
2 tl mooniseemneid

Vahusta munavalged vahuks ja hakka lisama suhkrut osade kaupa. Vahusta seni kuni suhkur on sulanud ja oled saanud ühtlase tihke vahu. Lisa maisitärklis ja vahusta pisut veel. Laota munavalgemass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputa peale mooniseemned.
Küpseta ahju keskel 170 C juures 25 minutit, siis tõsta plaat alumisele siinile ahju põhja ja küpseta veel 5  minutit. Tõsta beese ahjust välja ja kummuta küpsetuspaberile. Lase täielikult jahtuda enne täidise lisamist.

Täidise jaoks läheb vaja:
2 dl vahukoort
60 g suhkrut
200 g toorjuustu
Rabarberi võiet maitse järgi nii ca 100-150 g (kogu valmistatud rabarberivõide kogus ei kulu koogile) kui soovid võid lisada ka rohkem

Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa toorjuust ning vahusta ühtlaseks tihkeks vahuks. Hoia enne beseele lisamist külmkapis.

Alusta koogi kokkupanekut.

Besee ilma täidiseta:


Määri beseele toorjuustu täidis:


Tee toorjuustutäidisele triibud rabarberivõidega - ahjuplaadile ca 4 triipu



Keera rull õrnalt kokku ja hoia enne serveerimist ca 2 tundi külmkapis. Ka järgmisel päeval maitseb beseerull ülihästi.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar