reede, 2. aprill 2021

Cassata

Cassata on Sitsilia küpsetiste sümbol. Koos Cannoliga on see küpsetis kõige tuntum Itaalia dessert maailmas.

Koostisosad.

Koogipõhi:

5 muna

150 g suhkrut

150 g nisujahu

näpuotsaga soola

ühe sidruni koor

100 ml apelsinimahla

25 g suhkrut

3 spl brändit

Vahusta munavalged suhkruga väga tugevaks vahuks- see võtab aega ca 20 minutit. Lisa sool ja sidrunikoor. Lisa ettevaatlikult segades sõelutud jahu ning kalla saadud taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta 180 C juures ca 20 minutit. 

Immutamissiirupi valmistamiseks pane potti apelsinimahl, suhkur ja brändi. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud. Ära siirupit keema lase. 

Täidis:

600 g kohupiima

200 ml vahukoort

100 g suhkrut

1 tl želatiini+ 2 sl vett

2 tl vanillisuhkrut

100 g kuivatatud aprikoose tükeldatud

100 g rosinaid

150g marmelaadi tükke

Vahusta vahukoor suhkrutega ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks vahuks. 

Sulata želatiin koos veega vesivannil ning jahuta pisut. Lisa saadud segu kreemile. Lisa kreemile ka kuivatatud puuviljad-marjad.

Võikreem martsipani katte alla:

100 g toasooja võid

100 g suhkruga kondenspiima

2 spl brändit

Vahusta või heledaks vahuks. Lisa kondenspiim ning vahusta veel. Kõige lõpuks lisa brändi ning vahusta ühtlaseks kreemiks.

Martsipanikate:

400 g martsipani

rohelist toiduvärvi

tuhksuhkut martsipani rullimiseks.

Kaunistuseks:

füüsaleid

šokolaadimunasid

kumkvaate

Koogi kokkupanek:

Vooderda sügav kauss toidukilega ja säti kaussi biskviit nii, et kausi servad oleksid kaetud, selleks pead biskviiti vastavalt kausi kujule lõikama.

Immuta biskviit siirupiga.

Pane biskviidile kohupiima täidis ning kata täidis pealt biskviidiga. Saad biskviidist kohupiimaga täidetud poolkera. Pane kauss külmkappi tahenema üleöö.

Järgmisel päeval kalluta kook serveerimisalusele ja kata kook võikreemiga. Võikreemile pane lahtirullitud martsipan. Kaunista kook vastavalt oma soovile.












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar