pühapäev, 25. aprill 2021

Šokolaadiküpsised vahukommitäidisega

Tõeliselt magus amps. Aga kui oled suur magusasõber, siis need küpsised on mõeldud just sulle.

Küpsisetaigna jaoks läheb vaja:

145 g võid, toatemperatuuril

300 g suhkrut

1 muna

190 g jahu

75 g kakaopulbrit

1 tl soodat

0,25 tl soola

söödavat hõbedast tolmu või tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 190 C- ni. Vahusta või heledaks vahuks ning lisa suhkur. Vahusta veel kuni saad ühtlase vahu. Lisa muna ning vahusta veel. Sega omavahel sool, kakaopulber, jahu ning sooda. Ühenda omavahel kuivainete segu  ja või-munavaht. Sõtku ühtlaseks taignaks. Jaga tainas 48-ks võrdseks osaks. Vormi käte vahel pallikesed ning pane need küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Jäta pallikeste vahele piisavalt ruumi, et küpsised ei küpseks kokku. Võta klaas ning kasta klaasipõhi tuhksuhkrusse või hõbeda tolmu sisse ning vajuta klaasipõhjaga küpsised lamedaks. Küpsised peavad olema pealt kaetud pulbriga. Küpsemisel küpsis paisub ning  tolmust/suhkrust moodustub marmormuster.

Küpseta küpsiseid ahjus 10 minutit. Tõsta ahjust ning lase ahjuplaadil taheneda ca 5 minutit, siis tõsta küpsised restile ja lase neil täielikult jahtuda.

Vahukommi täidis küpsistele:

105 g suhkrut

170 g tumedat suhkrusiirupit

2 munavalget

0,5 tl sidrunimahla

2 tl vanillisuhkrut

0,25 tl soola

Pane siirup, suhkur ja 60 ml vett potti ning keeda kuni temperatuur on 116 C.

Vahusta munavalged koos sidrunimahlaga tugevaks vahuks. Lisa munavalgevahule niristades 116 C ne siirup. Samal ajal  vahusta kogu aeg. Vahusta seni kui saad läikiva tugeva vahu ning vaht on jahtunud toatemperatuurile. Kõige lõpus lisa sool ja vanillisuhkur ning sega ühtlaseks.

Pane saadud vahukommi segu pritskotti ja pritsi 24-le küpsisele rohkelt täidist. Kata teise küpsise poolega . 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar