esmaspäev, 30. detsember 2019

Saiavorm vanillikastmega

Mõnus saiavorm, mis kaob laualt väga kiiresti.
Seda võib süüa piimaga, maasikatoormoosiga või lihtsalt niisama.
Sobib süüa külmalt ja soojalt.
Ühesõnaga kõigega ja alati. 

Koostisosad:
5 sl pehmet võid
10 viilu Brioche saia
50 g rosinaid
260 g vahukoort
200 g piima
6 munakollast
75 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 spl suhkrut saiavormile raputamiseks

Lõika saiaviiludel ära koorikud ning lõika saiad kolmnurkadeks. määri saiaviilude ühele poole pehmet võid. Klopi munakollased suhkrutega läbi. Lase piimal ja vahukoorel potis keema tõusta. Lisa piima-vahukoore segu ettevaatlikult munakollaste hulka, et muna ei läheks tükki.

Võta ahjuvorm ja määri see võiga. Lisa vormi saiaviilud võika määritu pool ülespoole. Saiaviilude vahele puista rosinaid. Kalla saiaviiludele muna-piimasegu ja lase seista toatemperatuuril ca 15 minutit, et saiaviilud imbuksid ilusti läbi muna-piimaseguga.
Tõsta ahjuvorm ahju 180 C juures ja küpseta saiavormi ca 40 minutit, kuni see on mõnusalt pruunikas  ning krõbe.

Tõsta vorm ahjust välja ning raputa peale suhkrut. Lülita ahi grillirežiimile ja küpseta ahjus kuni suhkur hakkab sulama ja moodustub mõnus karamelline kiht.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar