laupäev, 9. jaanuar 2021

Vastlakuklid Profeel pudinguga

Kõik ümberringi küpsetavad juba vastlakukleid ja tekkis kange isu ka ise küpsetada.

Seekord tegin pisut kergema variandi peaaegu ilma lisatud suhkruta- suhkrut on taignas ainult 1 tl, mida läks vaja pärmi äratamiseks. Täidiseks Valio on uus Profeel proteiinipuding ning mõned mustikad. Muidugi võid kasutada ka maasikaid ning muid marju. Taignasse on lisatud nisujahu kõrval ka maisijahu, mis annab kuklitele huvitava maitse ja mõnusa konsistentsi.

Seekord otsustasin arvutada välja ka kaloraažid kuklitele ja sain selleks 228 kcal/ per kukkel. Võrdluseks, et minu tavaretsepti järgi tehtuna sisaldavad kuklid 378 kcal/per kukkel

Kaloraaži vahe kahe sama kaaluga kukli vahel on 150 kcal  nii, et tasub proovida. Uue aasta lubadused tuleb ju täita :) ja maitse on hea :)

Sellest kogusest saad 6 kuklit.

Koostisosad kuklitele

25 g pärmi

150 g piima

0,5 tl soola

1 tl suhkrut

25 g toiduõli

150 g nisujahu

75 g maisijahu

Täidiseks:

300 g Valio Profeel maasika-šokolaadimaitselist pudingut.

Pisut mustikaid.

Sega pärm suhkruga, kuni pärm vedeldub. Lisa piim ja sool ning sega ühtlaseks. Lisa toiduõli. Nüüd lisa vedelikele jahud ja sõtku tainast ca 5 minutit kuni see on mõnusalt pehme, veniv ja käe all mõnusalt sile. Pane taignapall kaussi ja kata kauss toidukilega ning pane sooja kohta kerkima ca 1 tunniks, kuni taigna kogus on kahekordistunud.

Kaalu taignast ca 70 g tükid ning veereta need ilusateks ühtlaseks pallideks. Pane pallid küpsetuspannile ning jäta kerkima ca 20 minutiks. Pane kuklid ahju 200 C juurde küpsema ca 20 minutiks või kuni kuklid on ilusti läbi küpsenud ja pealt kenasti kuldsed.

Lase kuklitel täielikult jahtuda enne kuklite täitmist. Lõika kuklil ära pealmine osa ja uurista kuklist välja pisut sisu, et saaksid kuklid täita pudinguga. Pane iga kukli sisse mõned mustikad ja jaga 300 g pudingut kuue kukli  vahel.

Serveeri kohe.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar