pühapäev, 21. märts 2021

Cruffinid Prociutto ja sinihallitusjuustuga

Cruffinid on hübriid Croissantist ja muffinist. Krõbe ja kihiline ning küpsetatud muffinipannis. Tegemine on pisut keerukam ja nõuab aega aga cruffin maitseb imeliselt. Kindlasti üks minu lemmikutest. Prociutto ja sinihallitusjuust lisavad mõnusat soolakust. 

Sellest kogusest saad 8 cruffinit.

Vaja läheb:

300 g nisujahu

1.5 tl kuivpärmi

0,5 tl soola

130 g käesooja vett + lisaks veel ca 30 g vett taigna paksuse reguleerimiseks (vajadusel)

50 g toasooja võid

Täidiseks läheb vaja:

165 g toasooja pehmet võid

40 g Proiciuttot 

60 g sinihallitusjuustu

Sega lauamikserikausis/köögikombainis jahu, kuivpärm ja sool. Lisa 130 g käesooja vett ning sega tainast madalatel pööretel ca 3 minutit. Kui tainas ei taha kokku jääda lisa vett. Kui oled saanud taignapalli, siis hakka lisama tükkide kaupa võid ning sega tainast madalal kiirusel 5 minutit või kuni või on täielikult segunenud. Nüüd sega/sõtku taigent keskmisel kiirusel ca 15 minutit, kuni oled saanud elastse ja mõnusalt pehme taigna. Mässi taigen toidukilesse ja jäta  puhkama toatemperatuurile 45 minutiks.

Võta tainas toidukilest välja ja aseta kergelt jahusele pinnale ning jaga neljaks võrdseks osaks. Töötle korraga ühte osa ja jäta teised toidukile alla, et tainas ei kuivaks.

Alusta taigna rullimist pastamasinaga. Esimese ja kõige laiema pastamasina vahega töötle tainast kolm korda vahepeal tainast voltides. Järgmistest ehk siis peenematest vahedest lase taigen läbi üks kord. Taignalehed peavad jääma imeõhukesed- need paistavad lausa läbi. Kui taignalehed lähevad väga pikaks võid need vahepeal poolitada, et oleks kergem pastamasinaga rullida.

Määri saadud taignalehtedele 1/4 võid õhukese kihina ja puista peale 1/4 Prociuttost ja sinihallitusjuustust. Rulli taignalehed väga tihedalt rulliks. Lõika rull pikuti pooleks ja keera keskelt keerdu ja pane muffinivormi nii, et lõikepind jääks muffinivormis peale.

Tee sama ülejäänud kolme taignaosaga.

Kata muffinivorm toidukilega ja jäta kerkima ca 2-3 tunniks, kuni cruffinid on mõnusalt kerkinud. Määri cruffined pealt muna-veeseguga ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200 C juures ca 20-25 minutit kuni cruffinid on pealt mõnusad kuldpruunid.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar