neljapäev, 18. märts 2021

Lõhefilee sidruniga mee- ja sojakastmeglasuuris

Mõnus kiire argine roog, mis valmis kiirelt aga annab mõnusa maitseelamuse. Ja mis kõige peamine see on tehtud kalast. Roa juurde serveeri riisi või aurutatud köögivilju ning imeline argiõhtu roog ongi valmis.

Kala on neljale aga kui kodus on ka üks kasvavas eas noormees, siis soovitan koguseid suurendada. Ühesõnaga meie peres jätkub kolmele.

Vaja läheb:

ca 1 kg lõhefileed

55 g sojakastet

110 g mett

0,5 tl tšillihelbeid

pool sidrunit

3 küüslauguküünt

toiduõli praadimiseks

Võta lõhefilee ja puhasta see luudest. Lõika lõhefilee viieks tükiks. Kuumuta pannil toiduõli ja pane pannile kalafilee nahk allapoole ning prae seda ca 3 minutit, kuni nahk on kuldpruun. Maistesta kalatükke soola ja pipraga. Nüüd prae lõhetükke ka teiselt poolt ca 3 minutit. Keera lõhetükid pannil uuesti nahk allapoole ning pane pannile tükeldatud küüslauk ning kuumuta seda õlis ja kalarasvas ca 1 minut.

Samal ajal valmista kaste. Sega sojakaste, mesi ja tšillihelbed ühtlaseks kastmeks. Lõika sidrun viiludeks ja pane lõhe igale tükile üks viil sidrunit ning kalla pannile ka kaste. Lase lõhel kastmes haududa ning kastmel paksemaks keeda ca 5 minutit. Vahepeal kasta lõhetükke kastmega.

Serveeri kuumalt.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar