esmaspäev, 8. märts 2021

Kohvi- ja konjakitort porgandibiskviidiga

 

Üks mõnus tordiretsept, kus on palju konjakit ja kohvi ning hulgaliselt võid. Biskviidi teeb mahlaseks riivitud porgand. Sellest kogusest saad ca 12 parajat torditükki.


Koostisosad:

Tordipõhjad:

5 muna

100 g suhkrut

80 g jahu

0,25 tl soola

180 g riivitud porgandeid

30 g sulatatud võid

Eralda munavalged munakolastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa suhkur ja vahusta veel. Lisa vahustatud munavalgele munakollased ning sulatatud või ning sega vaikselt ühtlaseks. Sõelu taignasse jahu ning sool ja sega. Kõige viimasena lisa taignasse riivitud porgand.

Voodera kolm koogivormi (läbimõõt 24 cm) küpsetuspaberiga ja jagu taigen võrdselt kolme vormi vahel. Võid teha ka ühes vormis, sel juhul pead pisut kauem küpsetama ja pärast jahtumist tordipõhja kolmeks kihiks lõikama. Küpseta ahjus 160 C juures ca 25 minutit.

Võta tordipõhjad ahjust ja jahuta täielikult enne tordi kokkupanekut.

Kreemi jaoks läheb vaja:

250 g toasooja võid

250 g magusat kondenspiima

4 spl väga kanget kohvi ( Ristrettot)

60 ml konjakit

Tordi kaunistamiseks:

100 g Ekstra küpsiseid

füüsaleid

kohviube

banaanilaaste

kuivatatud mangoviile

Vahusta või heledaks vahuks. Lisa kondenspiim ja vahusta ühtlaseks, Lisa kohvi ja konjak. Ning vahusta ühtlaseks. Maitse ja kui tundub, et soovid veel kohvi või konjakit lisada, siis nüüd on just õige aeg.

Tordi kokkupanekuks määri esimesel kihile 1/3 kreemist ja tõsta kreemile teine tordipõhi. Määri sellele põhjale ka 1/3 kreemist ja kata seevimase tordipõhja kihiga. Nüüd määri tordi peale ja külgedele viimane osa kreemist. Purusta küpsised peeneks puruks ja kata sellega tordi küljed ja pealmine osa. Kaunista tort vastavalt oma soovile. Jäta kook külmkappi maitsestuma üle öö.

Enne serveerimist tõsta kook 30 minutiks toatemperatuurile soojenema, et maitsed paremini väljenduksid ja kreemi konsistents oleks mõnusalt pehme. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar